INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE INTERNATIONAL EMERGENCY MECHANISMS AND DISASTER RISK REDUCTION

CONFERENCE PROGRAM

| No. | Topic/program element | Time slot (CEST) | Duration | Responsible |
|-----|--|---------------------|----------|--|
| 1 | Registration and morning coffee | 08:15-09:00 | 45 min. | Organisational Board |
| 2 | Formal opening of the conference | 09:00-09:10 | 10 min. | Mariusz Feltynowski, Rector- Commandant of The Main School of Fire Service (Poland) Konrad Koprowski, Director of The Government Centre for Security (Poland) |
| 3 | Opening speech 1: Introduction to Current Challenges in Disaster Risk Reduction | 09:10-09:20 | 10 min. | Mami Mizutori, Special Representative of the Secretary-General for Disaster Risk Reduction (United Nations Office for Disaster Risk Reduction) |
| 4 | Opening speech 2: The European Civil Protection Mechanism: preparing for future emergencies | 09:20-09:30 | 10 min. | Marco Panigalli, Head of Unit, ECHO.A.2 (European Commission) |
| 5 | Opening speech 3: Overview of the Global Alliance of Disaster Research Institutes | 09:30-09:40 | 10 min. | Hirokazu Tatano , Secretary-General of the Global Alliance of Disaster Research Institutes and Kyoto University (Japan) |
| 6 | Opening speech 4: United Nations in Coordination and Humanitarian Affairs | 09:40-10:00 | 20 min. | Sebastian Rhodes Stampa, Chief Emergency Response Section (United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs) |
| 7 | Speech 1: Science-Policy Synergy in Disaster Risk Reduction and Emergency Management: Multi- dimensional Challenges, Breakthroughs and Potential Creative Solution | 10:00-10:20 | 20 min. | Alex Altshuler, University of Haifa (Israel) |
| 8 | Speech 2: INSARAG - Standardisation and Professionalisation of International Emergency Support | 10:20-10:40 | 20 min. | Mariusz Feltynowski, The Main School of Fire Service (Poland) |
| 9 | Speech 3: Lessons from the Recovery from the 2011 Great East Japan Earthquake - Preparing Next Big One | 10:40-11:00 | 20 min. | Norio Maki, Kyoto University (Japan) |
| 10 | Coffee break | 11:00-11:20 | 20 min. | Organisational Board |
| 11 | Speech 4: Challenges, Solutions and Opportunities in Disaster Risk Reduction | 11:20-11:40 | 20 min. | Beata Janowczyk , The Government Centre for Security (Poland) |

INTERED - International Emergency Mechanisms and Disaster Risk Reduction

| 12 | Speech 5: Disaster Risk Reduction Activities in Donbas prior 24/02 | 11:40-12:00 | 20 min. | Edmunds Akitis, EA2 Ltd (Latvia) |
|----|--|----------------------------|---------|--|
| 13 | Speech 6: Strengthening NATO's Resilience as a National Responsibility | 12:00-12:20 | 20 min. | Sławomir Łazarek , The Government Centre for Security (Poland) |
| 14 | Speech 7: Cross Border Cooperation in Europe, Information Sharing and Innovative Network as a Tool for Improvement - Case Analysis of France and Germany | 12:20-12:40 | 20 min. | Léa Taillandier , French National Fire Officers Academy (France) |
| 15 | Speech 8: Implications of "FIT FOR 55" package for the Security of Critical Infrastructure and Society in the Context of the Energy Crisis – scientific report | 12:40-13:00 | 20 min. | Marcin Olejnik, Chief Specialist in Ministry of Climate and Environment (private scientific research work) |
| 16 | Speech 9: Institutional Response to Terrorist Attacks - Challenges and Threats | 13:00-13:20 | 20 min. | Jarosław Stelmach, The University of Public and Individual Safety "Apeiron" in Krakow (Poland) |
| 17 | Lunch break | 13:20-14:10 | 50 min. | Organisational Board |
| 18 | Speech 10: What are the Methodological Challenges for Crisis Situations in Security Studies? | 14:10-14:30 | 20 min. | Marcin Górnikiewicz, Military University of Technology (Poland) |
| 19 | Speech 11: An Integrative Network Graph Model for Predicting Survivability of the Built Environment in Wildfire Events | 14:30-14:50 | 20 min. | Hussam Mahmoud , Colorado State University (USA) |
| 20 | Speech 12: The Counterterrorism Systemic Solutions in the Context of Places of Worship in Poland | 14:50-15:10 | 20 min. | Monika E. Baylis, University of Leicester (Great Britain); Wojciech Wróblewski, The Main School of Fire Service (Poland) |
| 21 | Coffee break | 15:10-15:30 | 20 min. | Organisational Board |
| 22 | Speech 13: Shaping National Security by International Emergency Mechanisms and Disaster Risk Reduction. Overview of the Problem | 15:30-15:50 | 20 min. | Pawel Gromek, The Main School of Fire Service (Poland) |
| 23 | Speech 14: Early Warning Systems: Approaches from Community to City Level in Ecuador | 15:50-16:10 | 20 min. | Maria del Pilar Cornejo-Rodríguez, Pacific International Center for Disaster Risk Reduction (Ecuador) |
| 24 | Speech 15: Multi-Disciplinary Modeling of Communities to Improve Resilience to Natural Hazards | 16:10-16:30 | 20 min. | John van de Lindt, Colorado State University (USA) |
| 25 | Discussion | 16:30-17:20 | 50 min. | Scientific Board |
| 26 | Closing plenary session | 17:20-17:30 | 10 min. | Scientific Board |
| 27 | Poster session (on the conference website) | 15-30 September 2022 | n/a | Organisational Board |
| | | | | |