W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Grupa robocza ds. społecznej odpowiedzialności uczelni

 

Założeniem prac Grup roboczych jest wypracowanie propozycji konkretnych instrumentów rynkowych i narzędzi wsparcia przedsiębiorstw i innych organizacji we wdrażaniu praktyk społecznej odpowiedzialności i polityk należytej staranności w prowadzeniu codziennych operacji biznesowych.

Grupa robocza wypracowała podręcznik dla środowiska akadamieckiego na temat społecznej odpowiedzialności uczelni, w którym znajdziecie Państwo zarówno wskazówki, jak budować strategię uczelni w obszarach społecznej odpowiedzialności i prowadzić dialog z interesariuszami, jak również katalog dobrych praktyk uczelni w tym zakresie. Niebawem opublikujemy również szeroki katalog dobrych praktyk z pełnymi opisami działań prowadzonych przez polskie uczelnie. Katalog docelowo będzie narzędziem otwartym do ciągłej aktualizacji. Na tę potrzebę stworzyliśmy dedykowaną skrzynkę sou@miir.gov.pl. Zapraszamy do kontaktu i dzielenia się swoimi doświadczeniami z procesu wdrażania społecznej odpowiedzialności w Państwa uczelniach.

Do prac w grupie roboczej można dołączyć na każdym etapie realizowanych działań. Koordynację prac Zespołu i grup roboczych prowadzi:

Sekretariat Zespołu do spraw Zrównoważonego Rozwoju i Społecznej Odpowiedzialności Przedsiębiorstw Biuro Ministra.

e-mail. dominika.wierzbowska@miir.gov.pl
tel. 22 273 86 04

Materiały

Publikcja "Społeczna odpowiedzialność znaczenie dla uczelni i sposoby wdrażania"
SOU​_publ​_webb​_20-09.pdf 2.76MB
Lista sygnatariuszy Deklaracji Społecznej Odpowiedzialności Uczelni
Lista​_sygnatariuszy​_Deklaracji​_Społecznej​_Odpowiedzialności​_Uczelni.pdf 0.42MB
Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
23.09.2019 11:37 Katarzyna Dinst
Pierwsza publikacja:
17.04.2019 13:33 Emilia Chmiel