W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

#KupujŚwiadomie - jak identyfikować żywność certyfikowaną

14.05.2020

13 maja 2020 r. odbyła się wideokonferencja pt. "Jak identyfikować żywność certyfikowaną". To kolejna już debata na temat certyfikatów i znaków towarowych, organizowana wspólnie przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa i Instytut Gospodarki Rolnej w ramach kampanii edukacyjno-informacyjnej #KupujŚwiadomie. Przebieg dyskusji dostępny jest na kanałach portalu "Świat Rolnika" w serwisach YouTube i Facebook. Zachęcamy do wysłuchania!

ks

O tym jak identyfikować żywność certyfikowaną, czy znakowanie żywności pomogłoby sprawniej komunikować konsumentowi zalety produktów, z czym powinna być kojarzona polska żywność i na co zwracają uwagę konsumenci dyskutowali:

  •  Andrzej Romaniuk - Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
  •  Michał Rzytki - Dyrektor Departamentu Jakości Żywności i Bezpieczeństwa Produkcji Roślinnej MRiRW
  •  Marcin Wroński - Zastępca Dyrektora Generlanego Krajowego Ośrodeka Wsparcia Rolnictwa
  •  Jerzy Wierzbicki - Grupa Robocza Promocja Copa Cogeca
  •  Maciej Majewski - Prezes Stowarzyszenia Sady Grójeckie
  •  prof. Sylwia Żakowska-Biemans - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
  •  Monika Przeworska - Instytut Gospodarki Rolnej

Słowo wstępne wygłosił pan Jan Krzysztof Ardanowski, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Zachęcamy do wysłuchania dyskusji. Polecamy także relację na portalu rolniczym Swiatrolnika.info.

Wideo