W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Redykołka

03.06.2018

Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2005-10-10 W kategorii Produkty mleczne W województwie woj. małopolskim

Wygląd:

Skórka gładka, elastyczna, dopuszcza się lekką chropowatość – nieznaczne nierówności i pęknięcia niesięgające miąższu, nieznaczną dwubarwność skórki lub jej niepełne dobarwienie

Kształt:

Kształt zwierzątek, parzenic, sercowaty lub zminiaturyzowanego wrzeciona

Rozmiar:

Lekko kremowa, przy skórce nieco ciemniejsza, dopuszcza się białą oraz znaczne ściemnienie przy skórce

Barwa:

Lekko kremowa, przy skórce nieco ciemniejsza, dopuszcza się białą oraz znaczne ściemnienie przy skórce

Konsystencja:

Miąższ elastyczny, dopuszcza się lekko miękki, lekko twardy, lekko kruchy

Smak:

Smak i zapach wędzenia, pikantny, dopuszcza się lekko słony, dopuszcza się inne niewielkie odchylenia od typowego smaku i zapachu

Dodatkowe Informacje:

Tradycja:

Redykołkę otrzymuje się z resztek sera przygotowywanego do produkcji oscypka.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
02.07.2018 22:18 administrator gov.pl
Pierwsza publikacja:
02.07.2018 22:18 administrator gov.pl
{"register":{"columns":[]}}