Higiena Żywności i Przedmiotów Użytku
-
08.11.2023Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania 8 listopada 2023Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania (ang. „European Day of Healthy Food and Cooking”) powstał w 2007 roku przez Komisarza Unii Europejskiej i Euro- Toques- organizację zrzeszającą szefów kuchni.
-
30.05.2023Czym jest i co oznacza Nutri-Score?Na coraz większej liczbie produktów spożywczych w sklepach można znaleźć kolorową skalę Nutri-Score i oznaczenia: od A do E.
-
27.12.2022Rejestracja zakładów produkujących żywność eksportowaną do Indii
-
08.11.20228 listopada Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i GotowaniaCo jeść i jak jeść ?
-
22.07.2022Opublikowano tłumaczenie Kodeksu Żywnościowego CXC 80-2020 „Kodeks postępowania w zakresie zarządzania alergenami pokarmowymi dla podmiotów działających na rynku spożywczym”24 marca 2021 roku weszło w życie rozporządzenie Komisji (UE) 2021/382 z dnia 3 marca 2021 r. zmieniające załączniki do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie higieny środków spożywczych w odniesieniu do zarządzania alergenami pokarmowymi, redystrybucji żywności i kultury bezpieczeństwa żywności. Dokument dostępny jest na stronie internetowej Komisji Europejskiej.
-
01.10.2021Dyżur grzyboznawcy w PSSE MiędzyrzeczInformujemy, iż Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Międzyrzeczu prowadzi dyżury grzyboznawcy.
-
31.07.2021Kampania EFSA „Wybieraj bezpieczną żywność”
-
Zadania Sekcji Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku
-
Rejestracja i zatwierdzanie podmiotów działających na rynku spożywczym