W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Lecznicza nalewka jarzębinowa / jarzębiak

03.06.2018

Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2007-01-26 W kategorii Napoje W województwie woj. pomorskim

Wygląd:

Klarowny płyn

Kształt:

Rozmiar:

Barwa:

Owoców jarzębiny, ciemny pomarańczowy

Konsystencja:

Lepka ciecz

Smak:

W smaku wyczuwalny aromat jarzębinowy

Dodatkowe Informacje:

Spirytus 50%

Tradycja:

Nalewki powstające na bazie owoców i ziół są charakterystyczne dla kuchni staropolskiej. Receptura sporządzania nalewek jest prosta, bo polega na zalaniu owoców spirytusem. Następnie po sześciu czy ośmiu tygodniach słodzi się powstały płyn, miesza i zlewa do butelek, które się później korkuje i odstawia na parę miesięcy w ciemne i chłodne miejsce.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
02.07.2018 21:54 administrator gov.pl
Pierwsza publikacja:
02.07.2018 21:54 administrator gov.pl
{"register":{"columns":[]}}