W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Węgorz wędzony po kaszubsku

03.06.2018

Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych w dniu 2006-06-30 W kategorii Produkty rybołówstwa W województwie woj. pomorskim

Wygląd:

Cała ryba, po uwędzeniu skórka węgorza jest złotawa

Kształt:

Cała ryba

Rozmiar:

Barwa:

W przekroju mięso wędzonego węgorza jest białe

Konsystencja:

Smak:

Przyjemny, pachnący dymem i wędzonką

Dodatkowe Informacje:

Tradycja:

Według Kuchni Pomorskiej za najbardziej specyficzną, znaną cechę kuchni kaszubsko-pomorskiej i gdańskiej uważa się powszechnie bogactwo ryb i potraw rybnych. Są to zarówno ryby morskie, jak i słodkowodne, które żyją w kaszubskich czy kociewskich jeziorach.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
02.07.2018 22:03 administrator gov.pl
Pierwsza publikacja:
02.07.2018 22:03 administrator gov.pl
{"register":{"columns":[]}}