W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Żywność prosto z gospodarstwa – co trzeba wiedzieć

23.09.2020

Jak rozpocząć produkcję i sprzedaż żywności z własnego gospodarstwa? Każdy rolnik może się tego dowiedzieć z broszury przygotowanej w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi, na polecenie ministra Jana Krzysztofa Ardanowskiego.

dłoń i jabłka w koszu

– Przez lata blokowana była inicjatywa i przedsiębiorczość rolników. Wasza inicjatywa! – napisał we wstępie do tej publikacji minister Ardanowski.

Broszura pt. „Żywność prosto z gospodarstwa - źródłem dochodu rolników” dostępna jest na stronie internetowej MRiRW https://www.gov.pl/web/rolnictwo/zywnosc-prosto-z-gospodarstwa---zrodlem-dochodu-rolnikow

– W tej publikacji zebrane są wszystkie niezbędne informacje o możliwościach aktywnego funkcjonowania na rynku poprzez sprzedaż wytworzonych we własnym gospodarstwie produktów. Są tu także informacje o gwarancjach bezpieczeństwa konsumentów, a także o Kodeksie Etyki Żywnościowej – podkreślił minister Ardanowski.

Publikacja będzie odstępna także na stronach ośrodków doradztwa rolniczego. Przekażemy ją również do szkół rolniczych nadzorowanych przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
23.09.2020 16:13 Sławomir Mucha
Pierwsza publikacja:
23.09.2020 15:46 Sławomir Mucha
{"register":{"columns":[]}}