W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Oddział Higieny Żywności Żywienia i Przedmiotów Użytku

e-mail: hz.psse.brzeg@sanepid.gov.pl

Oddział Higieny Żywności Żywienia i Przedmiotów Użytku – Zadania Oddziału

Nadzór nad przestrzeganiem przepisów określających wymagania higieniczne i zdrowotne, w szczególności dotyczących:

  1. warunków produkcji,
  2. przechowywania i sprzedaży żywności,
  3. transportu,
  4. warunków żywienia zbiorowego,
  5. nadzoru nad jakością zdrowotną żywności,
  6. warunków produkcji i obrotu przedmiotami użytku, materiałami i wyrobami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością, kosmetykami oraz wyrobami mogącymi mieć wpływ na zdrowie ludzi.

Ważne linki:

– Główny Inspektorat Sanitarny                               https://www.gov.pl/web/gis/glowny-inspektorat-sanitarny

– Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej         https://ncez.pl/

{"register":{"columns":[]}}