Powrót

Produkcja pierwotna, dostawy bezpośrednie, RHD (rolniczy handel detaliczny)

Produkcja pierwotna, dostawy bezpośrednie, RHD (rolniczy handel detaliczny)

Poradnik „Pięć kroków do bezpieczniejszej uprawy owoców i warzyw: promocja zdrowia poprzez zmniejszenie ryzyka skażenia mikrobiologicznego” opisuje kluczowe praktyki ograniczania ryzyka związanego ze skażeniem mikrobiologicznym świeżych owoców i warzyw podczas uprawy, zbioru i składowania.

Pięć kluczowych kroków obejmuje:

1.Dobre praktyki z zakresu higieny osobistej

2.Ochronę gleby przed zanieczyszczeniem odchodami zwierzęcymi

3.Wykorzystywanie uzdatnionych odchodów

4.Ocenę ryzyka skażenia wód do nawadniania i zarządzania nim

5. Przechowywanie sprzętu do zbierania i składowania plonów

 

Materiały

Pięć kroków do bezpieczniejszej uprawy owoców i warzyw
poradnik​_WHO-EURO-2020-35184-35184-54781-pol.pdf

{"register":{"columns":[]}}