W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Pięć kroków do bezpiecznej żywności

Kiedy robimy zakupy, chcemy mieć pewność, że kupujemy bezpieczną żywność. Co to oznacza?

Bezpieczna żywność to taka, która nie spowoduje szkody ani zagrożenia dla zdrowia konsumenta. Aby zapewnić nam dostęp do takiej żywności, podmioty działające na rynku spożywczym (np. rolnik, przedsiębiorca, sklepikarz) muszą zapewnić odpowiednie warunki na wszystkich etapach jej produkcji i obrotu nią.

 

Pięć kroków do bezpiecznej żywności:
1. Utrzymuj czystość.
2. Oddzielaj żywność surową od ugotowanej.
3. Gotuj dokładnie.
4. Utrzymuj żywność w odpowiedniej temperaturze.
5. Używaj bezpiecznej wody i żywności.

Materiały

Pięć​_kroków​_do​_bezpiecznej​_żywności
Pięć​_kroków​_do​_bezpiecznej​_żywności.pdf 0.12MB
bezpieczna​_żywność​_w​_5​_krokach
bezpieczna​_żywność​_w​_5​_krokach.pdf 0.31MB
Higiena​_podczas​_przygotowywania​_posiłków
Higiena​_podczas​_przygotowywania​_posiłków.pdf 1.06MB
Jak​_skutecznie​_myć​_ręce
Jak​_skutecznie​_myć​_ręce.jpg 0.68MB
{"register":{"columns":[]}}