W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Bezpłatne porady grzybowe

Grafika - porady grzybowe

 

 Porady grzybowe dla osób prywatnych udzielane w godzinach otwarcia Stacji

 

Ocenie podlegają tylko gatunki grzybów świeżych dopuszczonych w Polsce do obrotu (Rozporządzenie Ministra Zdrowia w sprawie grzybów dopuszczonych do obrotu lub produkcji przetworów grzybowych, środków spożywczych zawierających grzyby oraz uprawnień klasyfikatora grzybów i grzyboznawcy z dnia 17 maja 2011 r.)

 

Znaczek — znacznik wyboru 1 kontur Do oceny należy przynieść:

  • grzyby świeże, nieuszkodzone,
  • z całymi owocnikami (kapelusz + trzon).

 

Ostrzeżenie kontur Nie podlegają ocenie:

  • grzyby spleśniałe, rozmoczone, nasączone wodą,
  • grzyby przetworzone (np. gotowane, marynowane, suszone).

 

{"register":{"columns":[]}}