W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności

07.06.2023

Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności

Dnia 7-go czerwca po raz piąty obchodzony jest Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności.

Bezpieczeństwo żywności stanowi jedno z najważniejszych globalnych wyzwań. Kreowanie polityki bezpieczeństwa żywności wpisuje się w zadania Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Obecnie żywność jest przetwarzana w większych ilościach i przesyłana na większe odległości niż kiedykolwiek wcześniej. Wszechstronna współpraca i zaangażowanie wszystkich podmiotów w łańcuchu dostaw żywności, a także właściwe zarządzanie i legislacja, są niezbędne dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności.

Sposób, w jaki żywność jest produkowana, przetwarzana i przechowywana wpływa na bezpieczeństwo żywności, której jesteśmy konsumentami.

Materiały

5 kroków​_1
1​_5krokow2​_​_​_П’ЯТЬ​_КРОКІВ​_ДЛЯ​_БЕЗПЕЧНОГО​_ХАРЧУВАННЯ.pdf 2.13MB
5 kroków​_2
2​_5krokow​_​_​_П’ЯТЬ​_КРОКІВ​_ДЛЯ​_БЕЗПЕЧНОГО​_ХАРЧУВАННЯ.pdf 3.12MB
Plakat żywność​_1
3​_plakat​_​_​_zywnosc​_v3​_958763​_1328546-1.jpg 0.37MB
Plakat suplementy​_1
4​_plakat​_​_​_suplementy​_​_​_v2​_958762​_1328545-1.jpg 0.28MB
{"register":{"columns":[]}}