Super Śniadanie
Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny we Wrześni zaprasza dzieci przedszkolne w wieku 5 i 6 lat oraz uczniów klas I - III szkół podstawowych do udziału w wojewódzkim konkursie ,,Super Śniadanie”.
Tegoroczne zadanie konkursowe polega na przygotowaniu przez:
- dziecko przedszkolne (5 i 6-latek) pracy plastycznej przedstawiającej pożywne i smaczne pierwsze śniadanie skomponowane zgodne z zasadami Talerza Zdrowego Żywienia.
- dziecko szkolne (klasy I-III szkół podstawowych) pracy plastycznej przedstawiającej pożywne i smaczne drugie śniadanie zjadane w szkole, skomponowane zgodne z zasadami Talerza Zdrowego Żywienia.
Praca powinna zawierać krótkie hasło (max. 7 wyrazów) na temat korzyści płynących ze zdrowego stylu żywienia.
Hasło musi być wymyślone przez uczestnika konkursu, nie może być przysłowiem, cytatem i itp. Hasło musi być umieszczone na pracy.
Celem konkursu jest zwiększanie świadomości dzieci przedszkolnych, szkolnych i ich rodzin na temat grup produktów żywieniowych, odpowiednich ich proporcji w zbilansowanej diecie oraz kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych.
Pracę należy wykonać w technice kolażu czyli w technice artystycznej polegająca na tworzeniu kompozycji z różnych materiałów i tworzyw. Zalecane jest użycie materiałów naturalnych (np. płatki śniadaniowe, nasiona itp.) lub recyklingowych (np. tkanin, kolorowych papierów, drobnych przedmiotów, ilustracji gazetowych itp.). Dopuszczone jest wspomaganie się inną techniką plastyczną: rysunkiem czy malarstwem. Prace nie mogą być przestrzenne lecz płaskie. Wszystkie elementy powinny być przyklejone do podłoża papierowego. Format pracy A4.
Materiały
Regulamin konkursu Super ŚniadanieRegulamin_konkursu_Super_Śniadanie_2025.pdf 0.20MB Załącznik nr 1 - Zgoda opiekuna dziecka
Załącznik_nr_1_zgoda_opiekuna_dziecka_RODO_konkurs_2025_PSSE.pdf 0.15MB Załącznik nr 2 - Zgoda opiekuna dziecka
Załącznik_nr_2_zgoda_opiekuna_dziecka_RODO_konkurs_2025_WSSE.pdf 0.14MB Załącznik nr 3 - Karta zgłoszeniowa
Załącznik_nr_3__karta_zgłoszenia_konkursu_Super_Śniadanie_2025.pdf 0.15MB