W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Udział WIJHARS w Poznaniu w konferencji: "Przetwórstwo żywności w ramach krótkich łańcuchów dostaw - kwestie praktyczne prowadzenia działalności".

18.11.2025

Informacja o konferencji na temat: "Przetwórstwo żywności w ramach krótkich łańcuchów dostaw - kwestie praktyczne prowadzenia działalności".

W dniu 18 listopada 2025 r. Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Poznaniu uczestniczył w konferencji, pt. „Przetwórstwo żywności w ramach krótkich łańcuchów dostaw – kwestie praktyczne prowadzenia działalności”, zorganizowanej przez Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu.

Na konferencji, mającej formę webinarium, pan Krzysztof Mansfeld, Zastępca Kierownika Wydziału Kontroli wygłosił wykład na temat: „Znakowanie produktów żywnościowych”, dzieląc się z uczestnikami posiadaną wiedzą, doświadczeniem i praktycznymi wskazówkami.

Konferencja skierowana była głównie do: rolników, producentów i przetwórców żywności, a także do instytucji wspierających ich działania oraz mieszkańców obszarów wiejskich.

Na spotkaniu omówiono  również zagadnienia dotyczące, m.in. praktycznych aspektów zakładania i rozwijania różnych form działalności, marketingu, opodatkowania, zatrudniania pracowników.

Źródło: WODR w Poznaniu 

{"register":{"columns":[]}}