W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Spotkanie zespołu roboczego dotyczące omówienia „Planu działania na 2025 r. dotyczącego produkcji pierwotnej żywności pochodzenia roślinnego realizowanego wspólnie z WSSE i WIOŚ.

W dniu 24.02.2025r. w siedzibie Wojewódzkiego Inspektoratu Sanitarnego w Kielcach odbyło się coroczne spotkanie dotyczące realizacji nadzoru nad produkcją pierwotnej żywności pochodzenia roślinnego. Plan działania zakłada przeprowadzanie wspólnych kontroli w zakresie m.in. prawidłowości stosowania środków ochrony roślin.

Dziewięć osób stoi w pokoju. Za nimi znajdują się trzy flagi

Na spotkaniu omówiono wyniki zeszłorocznych działań oraz zaplanowano tegoroczne kontrole producentów żywności pochodzenia roślinnego. Współpraca pomiędzy poszczególnymi inspekcjami umożliwia szerszy zakres działań, a w efekcie zapewnienie konsumentom zdrowej żywności.

Zdjęcia (3)

{"register":{"columns":[]}}