Powrót

HGT.12

Nazwa kwalifikacji: Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Symbol zawodu: 343404
Czas trwania: 2 semestry

Zadania zawodowe
  • ocenianie jakości żywności;
  • planowanie i ocena żywienia;
  • organizowanie produkcji gastronomicznej;
  • planowanie i realizacja usług gastronomicznych
Co daje ukończenie kursu wraz ze zdanym egzaminem?
  • Po zakończeniu kursu jego uczestnik otrzymuje zaświadczenie o ukończeniu kwalifikacyjnego kursu zawodowego w zakresie kwalifikacji HGT.02., które uprawnia do zdawania egzaminu zawodowego.
  • Po zdaniu egzaminu uczestnik otrzyma Certyfikat kwalifikacji zawodowej HGT.02.
  • Osoba, która zda egzamin z kwalifikacji HGT.12. i kwalifikacji HGT.02. oraz posiada wykształcenie średnie otrzyma Dyplom zawodowy w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych.
Co daje posiadanie kwalifikacji HGT.12?

Osoby, które  zdobędą kwalifikację HGT.12. mogą pracować:

  • w komórkach zaopatrzeniowych, rozliczeniowych i kontrolnych przedsiębiorstw gastronomicznych;
  • jako kierownicy/managerowie w barach, restauracjach, kawiarniach, firmach cateringowych i innych firmach branży gastronomicznej;
  • kwalifikacja daje możliwość założenia i prowadzenia własnej firmy.

 

{"register":{"columns":[]}}