Powrót

Technik żywienia i usług gastronomicznych

Dwóch chłopców stoi w strojach kelnerskich, patrzą w lewym kierunku. Jeden trzyma tacę srebrną w lewej ręce, a na drugiej ma przewieszoną serwetę. Drugi trzyma dłoń przy monitorze, wspartą na stoliku, a w dłoni ołówek.
Kwalifikacja uzyskana w wyniku kształcenia

Kwalifikacja: HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Dodatkowe uprawnienia

Kursy realizowane w szkole: Kurs baristycznyKurs kelnerski, Kurs carvingu, czyli rzeźbienia w owocach i warzywach

Sylwetka absolwenta

Absolwent:

  • ocenia jakości żywności oraz jej przechowywania,
  • sporządza i ekspediuje potrawy i napoje,
  • planuje i ocenia żywienie, organizuje produkcję gastronomiczną,
  • planuje i realizuje usługi gastronomiczne

 

{"register":{"columns":[]}}