W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Olimpiada Umiejętności Hotelarskich - etap okręgowy

20.12.2022

W dniu 13 grudnia 2022 roku w Technikum Menedżerskim w Toruniu odbył się okręgowy etap Olimpiady Umiejętności Hotelarskich pod patronatem Ministra Sportu i Turystyki oraz Polskiej Organizacji Turystycznej.

Olimpiada Umiejętności Hotelarskich - etap okręgowy

Organizatorem Olimpiady Umiejętności Hotelarskich jest Szkoła Główna Handlowa w Warszawie. Partnerem Olimpiady jest Konsorcjum szkół branżowych Ho-Ga-Tur zrzeszające szkoły kształcące w zawodach z branży hotelarsko-gastronomiczno-turystycznych. Zaproszonymi gośćmi byli Pani Alexandra Kunowska, nauczyciel akademicki Wyższej Szkoły Bankowej Olimpiada – Przewodnicząca Komitetu Okręgowego nr 7 Olimpiady Umiejętności Hotelarskich,  Pani Urszula Chaberska, starszy wizytator Kuratorium Oświaty w Bydgoszczy Delegatura w Toruniu - Zastępca Przewodniczącej Komitetu Okręgowego oraz  Pan Tomasz Krzysztanowski, Dyrektor Generalny Novotel & Ibis Poznań Centrum – Zastępca Przewodniczącej Komitetu Okręgowego.

Olimpiada Umiejętności Hotelarskich  promuje i rozwija wśród młodzieży szkół ponadpodstawowych umiejętności i kompetencje  zawodowe związane z hotelarstwem. Motto Olimpiady Umiejętności Hotelarskich brzmi  „Hotele są tak dobre jak ludzie, którzy w nich pracują”. Hasło tegorocznej edycji: „Umiejętności kluczem do przyszłości w hotelarstwie”.  Etap okręgowy  Olimpiady składał się z dwóch części - części teoretycznej i części praktycznej. W olimpiadzie wzięło udział 18  uczniów z  9  szkół zawodowych kształcących w zawodzie technik hotelarstwa województwa kujawsko-pomorskiego.  Zwycięzcami etapu okręgowego Olimpiady Umiejętności Hotelarskich została uczennica Technikum w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Ustawicznego w Gronowie oraz uczennica  Technikum nr 3 w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Toruniu. Zwycięzcy etapu okręgowego zakwalifikowali się do etapu centralnego Olimpiady.

Podczas wydarzenia dla wszystkich gości, uczestników i ich opiekunów przygotowano poczęstunek w stylu hotelowego finger food, występ  szkolnego zespołu wokalnego, a także warsztaty wyrobu sakiewek oraz wybijania monet.

 Zwycięzcom Olimpiady gratulujemy.

Zdjęcia (5)

{"register":{"columns":[]}}