Komunikaty i ostrzeżenia
-
02.12.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące kosmetyków
-
01.11.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące kosmetyków
-
24.11.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Stwierdzenie przekroczenia najwyższego dopuszczalnego poziomu pozostałości pestycydu - chlorpiryfosu w mące jaglanej
-
21.11.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Możliwa obecność ciał obcych w jednej partii produktu rybnego
-
14.11.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie obecności bakterii Listeria monocytogenes w partii boczku rolowanego w plastrach
-
14.11.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Stwierdzenie przekroczenia najwyższego dopuszczalnego poziomu pozostałości pestycydu - chlorpiryfosu w fasoli
-
13.11.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wycofanie określonych produktów marki Knorr z uwagi na możliwość zanieczyszczenia fragmentami metalu i/lub gumy
-
10.10.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Stwierdzenie obecności glutenu w określonej partii bezglutenowych chrupek kukurydzianych
-
25.09.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością: Migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z łyżki z nylonu
-
08.09.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie obecności bakterii Salmonella spp. w jednej partii herbatki ziołowej