W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

2025.07.04 - Stażysta/ Młodszy Asystent w Sekcji Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku Nadzoru Sanitarnego w wymiarze pełnego etat

07.07.2025

 Powiatowa Stacja Sanitarno – Epidemiologiczna w Gryficach poszukuje kandydata/kandydatki na stanowisko:

Stażysta/ Młodszy Asystent w Sekcji Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku Nadzoru Sanitarnego w wymiarze pełnego etatu.


Wymagane kwalifikacje:

- wykształcenie wyższe magisterskie na kierunku: technologia żywności  lub pokrewne;

- studia podyplomowe na kierunku: bezpieczeństwo żywności lub pokrewne;

- biegła obsługa komputera w zakresie pakietu MS Office (Microsoft Excel, Word, Access)


wymagania dodatkowe:

- wiedza z zakresu bezpieczeństwa żywności i żywienia,

- znajomość przepisów krajowych i unijnych z zakresu bezpieczeństwa żywności i żywienia,

- doświadczenie zawodowe w administracji publicznej i znajomość postępowania administracyjnego,

- znajomość zakresu działalności Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

- umiejętność pracy w zespole i organizacji pracy własnej,

- sumienność i dokładność w wypełnianiu powierzonych obowiązków,

- kreatywność oraz chęć zdobywania wiedzy,

- komunikatywność,

- wysoka kultura osobista,

- systematyczność, dyspozycyjność.

 

Ogólny zakres obowiązków:

 1. Sprawowanie nadzoru sanitarnego nad zakładami produkcji i obrotu żywnością, materiałami i wyrobami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością, produktami kosmetycznymi.

2. Nadzór nad spełnieniem wymagań dotyczących wprowadzanych do obrotu środków spożywczych wykorzystywanych do produkcji, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, produktów kosmetycznych w zakładach produkcji oraz obrotu ww. środkami.

3. Nadzór nad sprzedażą internetowa ze szczególnym uwzględnieniem suplementów diety, żywności dla określonych grup oraz żywności wzbogaconej.

4. Prowadzenie postepowania administracyjno-egzekucyjnego w zakresie zagadnień dotyczących higieny żywienia, żywności i przedmiotów użytku, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych.

5. Dokonywanie oceny stanu żywienia na podstawie jadłospisów posiłków ze szczególnym uwzględnieniem pacjentów szpitala oraz dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty.

6. Nadzór nad środkami spożywczymi wprowadzanymi do obrotu w jednostkach systemu oświaty.

7. Nadzór nad suplementami diety, żywnością dla określonych grup, środkami spożywczymi wzbogaconymi, nową żywnością w tym GMO.

8. Nadzór nad dodatkami do żywności stosowanymi w zakładach produkcji i obrotu żywnością.

9. Nadzór nad substancjami chemicznymi i ich mieszaninami oraz produktami biobójczymi.

10. Prowadzenie bieżących prac w obowiązujących systemach teleinformatycznych.

 

Rodzaj umowy: umowa o pracę na czas zastępstwa

Wymiar czasu pracy: pełny etat

Godziny pracy: 7:25-15:00

W przypadku interwencji  konieczność pracy w weekendy i święta oraz praca w dyżurach do godz. 20:00.

Data rozpoczęcia pracy 16.07.2025 r.

 

Osoby zainteresowane, spełniające wyżej wymienione wymagania, proszone są o składanie ofert do dnia 14 lipca 2025r. (curriculum vitae, listu motywacyjnego, kserokopii dokumentów potwierdzających wykształcenie) osobiście w kadrach PSSE w Gryficach lub e-mailem: psse.gryfice@sanepid.gov.pl

 

W ofercie prosimy o wpisywanie klauzuli: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, udostępnionych w złożonych przeze mnie dokumentach w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji, zgodnie z ustawą z dnia 10 maja  2018 r. o ochronie danych osobowych (tj. Dz. U. z 2019 r., poz.1781)”

 

PSSE w Gryficach zastrzega sobie prawo do kontaktu jedynie z wybranymi kandydatami. Kandydaci niespełniający wymogów dot. wymaganego wykształcenia kierunkowego nie będą brani pod uwagę w procesie rekrutacyjnym.

Materiały

Klauzula informacyjna dla pracowników ubiegających się o zatrudnienie w PSSE w Gryficach
Klauzula​_informacyjna​_dla​_potrzeby​_rekrutacji​_2025.pdf 0.12MB
Logo Biuletynu Informacji Publicznej
Informacje o publikacji dokumentu
Pierwsza publikacja:
04.07.2025 15:14 Krzysztof Pożarycki
Wytwarzający/ Odpowiadający:
Kazimierz Maciulewicz
Tytuł Wersja Dane zmiany / publikacji
2025.07.04 - Stażysta/ Młodszy Asystent w Sekcji Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku Nadzoru Sanitarnego w wymiarze pełnego etat 4.0 23.07.2025 10:36 Krzysztof Pożarycki
2025.07.04 - Stażysta/ Młodszy Asystent w Sekcji Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku Nadzoru Sanitarnego w wymiarze pełnego etat 3.0 23.07.2025 10:34 Krzysztof Pożarycki
2025.07.04 - Stażysta/ Młodszy Asystent w Sekcji Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku Nadzoru Sanitarnego w wymiarze pełnego etat 2.0 04.07.2025 15:16 Krzysztof Pożarycki
2025.07.04 Stażysta/ Młodszy Asystent w Sekcji Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku Nadzoru Sanitarnego w wymiarze pełnego etat 1.0 04.07.2025 15:14 Krzysztof Pożarycki

Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP

{"register":{"columns":[]}}