W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Grzyby na talerzu

25.10.2023

Pieczony topinambur z pieczarkami na starym drewnianym stole

Pamiętajmy, że potrawy z grzybów nie powinny być podawane do jedzenia dzieciom poniżej 3 roku życia.

Wielu lekarzy uważa, że ze względu na fakt, że wątroba dziecka nie jest w stanie strawić związków zawartych w grzybach, granica wieku od której bezpiecznie można podawać dzieciom grzyby powinna być przesunięta do 12 lat.

Grzybów nie powinny jeść także:

- osoby dotknięte chorobą wątroby i nerek

- osoby starsze

- kobiety w ciąży i karmiące piersią

- osoby zmagające się z chorobami układu pokarmowego

- osoby uczulone na grzyby

Zdjęcia (1)

{"register":{"columns":[]}}