W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Jak przygotować przetwory na zimę ?

14.09.2023

Jak przygotować przetwory na zimę ?
1- Dbaj o czystość rąk, narzędzi i blatów kuchennych.
2 - Używaj świeżych owoców i warzyw.
3 - Zadbaj o odpowiednią ilość cukru, soli lub octu, które utrwalają żywność.
4 - Używaj wyparzonych i czystych słoików z nowymi wieczkami twist-off lub słoików typu wek.
5 - Pasteryzuj przetwory przez minimum 30 minut lub trzy razy w 24 godzinnych odstępach.
Pamiętaj o przyklejaniu etykiety z datą przygotowania.

Domowe przetwory to doskonały sposób na przechowywanie pełnych witamin warzyw i owoców, które można wykorzystać zimą.
O czym należy pamiętać przygotowując takie zapasy?

Zdjęcia (1)

{"register":{"columns":[]}}