W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

ZASADY SPRZEDAŻY GRZYBÓW

05.09.2025

ZASADY SPRZEDAŻY GRZYBÓW

1. Do sprzedaży dopuszcza się tylko grzyby jadalne – świeże lub suszone.

2. Grzyby muszą być atestowane – sprawdzone przez klasyfikatora grzybów lub grzyboznawcę z uprawnieniami.

3. Sprzedaż na targowiskach – wymaga posiadania atestu potwierdzającego dopuszczenie danej partii do obrotu.

4. Zakaz sprzedaży grzybów nieoznaczonych, trujących i niejadalnych.

5. Susze grzybowe – także muszą mieć świadectwo klasyfikatora.

6. Opakowania powinny być czyste, zapewniać ochronę przed zanieczyszczeniem i zepsuciem.

Zdjęcia (2)

{"register":{"columns":[]}}