Komunikaty i ostrzeżenia
-
26.03.2024 Główny Inspektor SanitarnyOstrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Możliwa obecność plastikowych elementów w jednej partii burgera wołowego
-
21.03.2024 Główny Inspektor SanitarnyOstrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie obecności bakterii Salmonella w jednej partii hamburgera drobiowego, 250 g
-
15.03.2024 Głowny Inspektor SanitarnyOstrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie obecności wirusa wywołującego wirusowe zapalenie wątroby typu A (WZW typu A) w jednej partii świeżych truskawek pochodzących z Maroko
-
15.03.2024 Główny Inspektor SanitarnyOstrzeżenie publiczne dotyczące żywności Wykrycie obecności bakterii Salmonella w jednej partii sałatki jarzynowej
-
08.03.2024 Główny Inspektor SanitarnyOstrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Przekroczenie najwyższego dopuszczalnego poziomu patuliny w smoothie owocowym
-
19.02.2024 Główny Inspektor SanitarnyOstrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Obecność fragmentów metalu w wyrobach ciastkarskich
-
16.02.2024 Główny Inspektor SanitarnyOstrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wycofanie z obrotu handlowego trzech partii batonów ze względu na zanieczyszczenie fragmentami plastiku
-
14.02.2024 Główny Inspektor SanitarnyOstrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością: Migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z zestawu przyborów kuchennych
-
12.02.2024 WSSE w KielcachNOWE ZASADY EKSPORTU ŻYWNOŚCI DO WIELKIEJ BRYTANII
-
23.01.2024 Główny Inspektor SanitarnyOstrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie bakterii Salmonella w chałwie sezamowej