KURS KLASYFIKATORA GRZYBÓW: 11-13 czerwca 2025 r.
09.05.2025
Informujemy, że kurs dla kandydatów na klasyfikatora grzybów prowadzony jest zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 maja 2011 r. w sprawie grzybów dopuszczonych do obrotu lub produkcji przetworów grzybowych, środków spożywczych zawierających grzyby oraz uprawnień klasyfikatora grzybów i grzyboznawcy (Dz. U. z 2023 r. poz. 2237 ze zm.).
Informacje dotyczące kursu
Odział Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia WSSE w Poznaniu
nr telefonu: (61) 8544-846; (61) 8544-813
e-mail: grzyby.wssepoznan@sanepid.gov.pl
Miejsce kursu:
Motel Montana Arleta Gray
ul. Wczasowa 73,
64-200 Karpicko,
woj. wielkopolskie
nr tel. (68) 347 15 02 lub 602 274 822
e-mail: biuro@motelmontana.pl
Koszt kursu dla 1 osoby: 1400 zł
(cena uwzględnia koszty zakwaterowania, wyżywienia, materiałów szkoleniowych oraz egzaminu)
Pierwszeństwo w przyjęciu na kurs mają osoby związane z działalnością w zakresie obrotu grzybami, produkcji przetworów grzybowych oraz środków spożywczych zawierających grzyby oraz pracownicy Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Dla pozostałych zgłaszających liczy się kolejność zgłoszeń.
Formularz należy przesłać najpóźniej do 23 maja 2025 r.
Więcej informacji znajduje się w poniższych materiałach.
Materiały
Zał._nr_2_Karta_zgłoszenia_dla_kandydatów_na_klasyfikatora_grzybów_pdfZał_nr_2_Karta_zgłoszenia_dla_kandydatów_na_klasyfikatora_grzybów_pdf.pdf 0.08MB Zał._nr_2_Karta_zgłoszenia_dla_kandydatów_na_klasyfikatora_grzybów_word
Zał_nr_2_Karta_zgłoszenia_dla_kandydatów_na_klasyfikatora_grzybów_word.docx 0.03MB Zał._nr_3_Regulamin_organizacyjny_kursu_na_klasyfikatrora_grzybów
Zał_nr_3_Regulamin_organizacyjny_kursu_na_klasyfikatrora_grzybów.pdf 0.23MB WSSE POZNAŃ