W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Higiena Żywności i Żywienia

  1. Nadzór nad placówkami obrotu środkami spożywczymi, w tym targowiskową sprzedażą żywności.

  2. Nadzór sanitarny nad zakładami produkcji żywności. 

  3. Nadzór nad środkami transportu artykułów spożywczych.

  4. Nadzór sanitarny nad zakładami żywienia zbiorowego.

  5. Nadzór nad realizacją zasad prawidłowego żywienia w zakładach żywienia zbiorowego, w których wyżywienie oparte jest o planowe racje żywieniowe. 

  6. Nadzór nad warunkami produkcji i obrotu materiałami i wyrobami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością oraz kosmetykami. 

  7. Nadzór nad importowanymi/eksportowanymi środkami spożywczymi, używkami i substancjami dozwolonymi dodatkowymi.

  8. Pobór prób środków spożywczych, kosmetyków i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością do badań laboratoryjnych.

  9. Nadzór nad warunkami produkcji i obrotu produktów kosmetycznych

 

Materiały

Ulotka - 5 kroków do bezpiecznej żywności
Ulotka-5​_krokow​_do​_bezpieczniejszej​_zywnosci.pdf 0.12MB
Ulotka - zasady bezpiecznego spożywania warzyw i owoców
ULOTKA​_ZASADY​_BEZPIECZNEGO​_SPOŻYWANIA​_WARZYW​_I​_OWOCÓW.PDF 0.13MB
{"register":{"columns":[]}}