W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności - stwierdzenie zawartości białka soi w boczku surowym wędzonym 100 g

03.10.2023

Grafika przedstawia napis głoszący - ostrzeżenie publiczne

W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej stwierdzono obecność białka soi w boczku surowym wędzonym 100 g. Na etykiecie produktu nie umieszczono odpowiedniej informacji dotyczącej obecności tego składnika alergennego.

Spożycie produktu przez osoby z alergią na białka soi może wywołać u nich reakcję alergiczną.

Więcej informacji znajdą Państwo na stronie: GIS.

{"register":{"columns":[]}}