W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Tytuł/stanowisko: Młodszy asystent sekcji bezpieczeństwa żywności i żywienia

Powiatowa Stacja Sanitarno- Epidemiologiczna w Rudzie Śląskiej ul. Dąbrowskiego 9, 41-710 Ruda Śląska poszukuje kandydata na: Stanowisko młodszego asystenta sekcji bezpieczeństwa żywności i żywienia.

Wykształcenie: Wyższe (licencjat, inżynier)
Forma zatrudnienia: Umowa o pracę na czas określony
Termin składania aplikacji upłynął: 18-04-2025

Informacje o ofercie

Liczba lub wymiar etatu: 1 / 1
Miejsce wykonywania pracy: Ruda Śląska, od poniedziałku do piątku w wymiarze dziennym 7h 35 minut.

Zakres obowiązków

  • przeprowadzanie kontroli sanitarnych obiektów zgodnie z zatwierdzonym harmonogramem kontroli,
  • przeprowadzanie kontroli doraźnych (tematycznych, interwencyjnych, sprawdzających, i granicznych),
  • pobieranie próbek żywności, materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością
    oraz realizacja planu pobierania próbek do badań laboratoryjnych, w ramach Urzędowej Kontroli Żywności i Monitoringu, zgodnie z rocznym planem poboru próbek,
  • przygotowywanie projektów pism, decyzji oraz innych dokumentów wynikających
    z prowadzenia postepowania administracyjnego zgodnie z Kodeksem Postepowania Administracyjnego dotyczącego nadzorowanych obiektów,
  • wykonywanie czynności związanych z funkcjonowaniem systemu RASFF,
  • prowadzenie bieżącej archiwizacji dokumentów,
  • współpraca z innymi instytucjami,
  • obsługa systemów informatycznych (m.in.: EZD, SEPIS).

Miejsce wykonywania pracy

Województwo: śląskie
Ruda Śląska

Wymagania

Wymagania niezbędne:
 

  • wykształcenie wyższe o kierunku: technologia żywności, biotechnologia, dietetyka, biologia, chemia lub kierunki pokrewne mające zastosowanie w realizacji zadań Państwowej Inspekcji Sanitarnej,

 

Wymagania pożądane:
 

  • znajomość przepisów z zakresu bezpieczeństwa żywności oraz kodeksu postępowania administracyjnego,
  • bardzo dobra znajomość systemu HACCP,
  • bardzo dobra obsługa pakietu MS Office,
  • odporność na stres,
  • umiejętność pracy w zespole, umiejętność samodzielnego rozwiązywania problemów,
  • komunikatywność i terminowość,
  • posiadanie stopnia niepełnosprawności będzie dodatkowym atutem.

Wymagane dokumenty

  • CV i list motywacyjny,
  • odpis dyplomu oraz inne dokumenty potwierdzające posiadane kwalifikacje,
  • oświadczenie kandydata o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych,
  • dokumenty potwierdzające doświadczenie zawodowe,
  • w przypadku posiadania stopnia niepełnosprawności należy dołączyć orzeczenie.

 

Miejsce składania dokumentów:
osobiście w sekretariacie Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Rudzie Śląskiej, ul. Dąbrowskiego 9 z dopiskiem „Nabór na stanowisko młodszy asystent w Sekcji Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia” lub drogą elektroniczną na adres e-mail: kadry.psse.rudaslaska@sanepid.gov.pl

O ważności oferty decyduje data wpływu do PSSE w Rudzie Śląskiej.

Dokumenty otrzymane po terminie nie będą rozpatrywane.

Kontakt osobisty w siedzibie Stacji, I piętro, pokój nr 5 w godz. 8.00-14.00, telefoniczny pod numerem 32 3400384 wew.36

 W dokumentach prosimy o dopisanie następującej klauzuli:

 „Na podstawie art. 6, pkt. 1. lit. a. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w zgłoszeniu rekrutacyjnym dla obecnych i przyszłych rekrutacji prowadzonych przez Powiatową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną w Rudzie Śląskiej z siedzibą w Rudzie Śląskiej 41-710, ul. Dąbrowskiego 9”.

 Oferty nie zawierające zgody na przetwarzanie danych oraz oferty nieczytelne nie będą rozpatrywane.

Benefity

  • Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę.
  • Dodatek za wysługę lat od 5 do 30% wynagrodzenia w zależności
    od udokumentowanego stażu pracy.
  • Premia regulaminowa, wg. Regulaminu premiowania.
  • Dodatkowe wynagrodzenie roczne tzw. „trzynastka”.
  • Pakiet socjalny, w tym między innymi: dofinansowanie do wypoczynku, dofinansowanie do zakupu okularów.
  • Możliwość skorzystania z oferty ubezpieczenia grupowego.

Informacje dodatkowe:

1. W przypadku składania dokumentów pocztą elektroniczną wymagane w ogłoszeniu dokumenty powinny być podpisane własnoręcznie przez kandydatki/kandydatów i przesłane
w formie skanów. Kandydatki/kandydaci dopuszczeni do udziału w naborze są zobowiązani dostarczyć oryginały własnoręcznie podpisanych oświadczeń, klauzul oraz innych dokumentów w czasie rozmowy kwalifikacyjnej.

2. Informacja o zakwalifikowaniu kandydatów/kandydatek do kolejnego etapu naboru będzie przekazywana kandydatom przez pracownika Kadr drogą telefoniczną z wykorzystaniem danych kontaktowych wskazanych przez kandydata/kandydatkę w Kwestionariuszu osobowym.

3. Oferty kandydatów/ kandydatek będą przechowywane nie dłużej niż przez okres 3 miesięcy od daty zatrudnienia wybranego kandydata/kandydatki w naborze. W okresie tym osoby, które brały udział w procedurze naboru mają prawo ich odbioru. Po upływie ww. okresu złożone dokumenty aplikacyjne będą niszczone.

4. Pracodawca zastrzega sobie kontakt tylko z wybranymi kandydatami.

5. Dodatkowe informacje (w tym informacje o wysokości proponowanego wynagrodzenia) można uzyskać pod numerami telefonów: 32 34 00 384 wew.3

Dane kontaktowe i miejsce składania dokumentów

Materiały

Klauzula informacyjna dot. przetwarzania danych osobowych w procesie rekrutacji
Klauzula​_informacyjna​_dot​_przetwarzania​_danych​_osobowych​_w​_procesie​_rekrutacji.pdf 0.12MB
Logo Biuletynu Informacji Publicznej
Informacje o publikacji dokumentu
Pierwsza publikacja:
26.03.2025 14:23 Roland Hiller
Wytwarzający/ Odpowiadający:
Katarzyna Opalińska-Klimas
Tytuł Wersja Dane zmiany / publikacji
Młodszy asystent sekcji bezpieczeństwa żywności i żywienia 1.0 26.03.2025 14:23 Roland Hiller

Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP

{"register":{"columns":[]}}