W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Kurs specjalistyczny dla kandydatów na klasyfikatorów grzybów

baner grzyby

Serdecznie zapraszamy na organizowany w dniach 21 – 23 sierpnia 2023 r. kurs specjalistyczny dla kandydatów na klasyfikatorów grzybów wraz z egzaminem nadającym uprawnienia klasyfikatora grzybów, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 maja 2011 r. w sprawie grzybów dopuszczonych do obrotu lub produkcji przetworów grzybowych, środków spożywczych zawierających grzyby oraz uprawnień klasyfikatora grzybów i grzyboznawcy (Dz. U. z 2020 r. poz. 1048 ze zm.).

 

Miejsce kursu:

Dębowy Dwór

37-613 Ruda Różaniecka 301

tel. + 48 16 631 38 15

biuro@debowy-dwor.pl

https://debowy-dwor.pl/

 

Przewidywana liczba uczestników około 40. Zakwalifikowanie na ww. kurs odbędzie się na podstawie kolejności zgłoszeń i po potwierdzeniu przyjęcia zgłoszenia przez organizatora.

Kurs obejmuje szkolenie teoretyczne (wykłady) oraz ćwiczenia praktyczne (ocena grzybów świeżych rosnących w warunkach naturalnych zebranych przez uczestników w trakcie szkolenia). Wykładowcami kursu będą specjaliści grzyboznawcy i klasyfikatorzy grzybów
z Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Rzeszowie.

Uprawnienia klasyfikatora grzybów świeżych nadawane są po uzyskaniu pozytywnego wyniku z egzaminu końcowego. 

Koszt kursu wraz z pełnym wyżywieniem oraz noclegiem wynosi 1100 zł brutto.

Zgłoszenia osób chętnych do uczestnictwa w kursie należy kierować do dnia 18.08.2023 r. drogą elektroniczną na adres: hziz.wsse.rzeszow@sanepid.gov.pl korzystając z karty zgłoszenia uczestnika (patrz załącznik).

W wypadku nie zebrania się wystarczającej liczby kursantów, organizator rezerwuje sobie prawo do odwołania szkolenia. Organizator zobowiązuje się do poinformowania kursanta o zaistniałej sytuacji drogą mailową lub telefoniczną, wedle danych podanych przy zgłoszeniu.

 

Wszelkie dodatkowe informacje w zakresie organizacji kursu można uzyskać pod podanym poniżej numerem telefonu oraz adresem e-mail:

Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Rzeszowie

Oddział Higieny Żywności i Żywienia

ul. Wierzbowa 16

Tel. +48 17 85 22 111 wew. 358

Adres e-mail: hziz.wsse.rzeszow@sanepid.gov.pl

Materiały

plakat​_o​_kursie
plakat​_o​_kursie.jpg 0.45MB
karta zgłoszenia uczestnika
karta​_zgłoszenia​_uczestnika.docx 0.26MB
{"register":{"columns":[]}}