Komunikaty i ostrzeżenia
-
16.12.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: wykrycie obecności bakterii Salmonella spp. w treści oraz na powierzchni skorupek jaj
-
16.12.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: stwierdzenie pozostałości pestycydu (antrachinon) w określonej partii herbaty czarnej liściastej
-
11.12.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: prewencyjne, dobrowolne wycofanie dwóch partii mleka modyfikowanego ze względu na wykrycie obecności mikroorganizmu Bacillus cereus na jednej z linii produkcyjnych
-
09.12.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: wysoki poziom alkaloidów pirolizydynowych w określonej partii pyłku kwiatowego
-
09.12.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością: Migracja ołowiu i kadmu z obrzeża kubka szklanego
-
28.11.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące kosmetyków
-
28.11.2025https://www.gov.pl/web/gis/ostrzezenie-publiczne-dotyczace-kosmetykow2
-
27.11.2025Szkolenie próbkobiorców organizowane przez PSSE Świdnik 2025r.
-
24.11.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Stwierdzenie przekroczenia najwyższego dopuszczalnego poziomu pozostałości pestycydu - chlorpiryfosu w mące jaglanej
-
21.11.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Możliwa obecność ciał obcych w jednej partii produktu rybnego