W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Nabór na wolne stanowiska pracy - w Sekcji Nadzoru Higieny Żywności i Żywienia

09.06.2025

lupka

Dyrektor Powiatowej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej w Zakopanem

OGŁASZA NABÓR NA WOLNE STANOWISKO PRACY

w Powiatowej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej w Zakopanem 34-500 Zakopane, ul. Chramcówki 19a

1. Nazwa stanowiska pracy: Stażysta/Młodszy asystent (umowa umowę o pracę na czas określony - zastępstwo) w Sekcji Nadzoru Higieny Żywności i Żywienia

wymiar etatu: 1, miejsce wykonywania pracy – Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Zakopanem, powiat tatrzański.

2. Wymagania niezbędne: 1) wykształcenie wyższe:

a) Stażysta - wykształcenie wyższe mające zastosowanie w realizacji zadań Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 22.03.2010 r. w sprawie kwalifikacji wymaganych na poszczególne stanowiska pracy w stacji sanitarno-epidemiologicznej (Dz.U. Nr 48 poz. 283) na jednym z wyszczególnionych kierunków: technologia żywienia i żywności, żywienie człowieka, dietetyka, zdrowie publiczne, inspekcja sanitarna, inne kierunki pokrewne mające zastosowanie w wykonywaniu zadań Państwowej Inspekcji Sanitarnej z zakresu bezpieczeństwa żywności i żywienia. Osoba dla której zatrudnienie w stacji sanitarno-epidemiologicznej jest pierwszym zatrudnieniem po ukończeniu studiów;

b) Młodszy asystent - wykształcenie wyższe mające zastosowanie w realizacji zadań Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 22.03.2010 r. w sprawie kwalifikacji wymaganych na poszczególne stanowiska pracy w stacji sanitarno-epidemiologicznej (Dz.U. Nr 48 poz. 283) na jednym z wyszczególnionych kierunków: technologia żywienia i żywności, żywienie człowieka, dietetyka, zdrowie publiczne, inspekcja sanitarna, inne kierunki pokrewne mające zastosowanie w wykonywaniu zadań Państwowej Inspekcji Sanitarnej z zakresu bezpieczeństwa żywności i żywienia, wymagany staż pracy 1 rok.

2) posiadanie wiedzy w zakresie: - znajomość przepisów prawnych dot. Państwowej Inspekcji Sanitarnej jako organ nadzoru nad placówkami żywieniowymi; - przepisów ustawy kodeksu postępowania administracyjnego i egzekucyjnego; - ochrony danych osobowych, dostępu do informacji publicznej; - znajomość przepisów bhp; - znajomość podstawowych zasad dot. higieny żywności, żywienia.

3) czynne prawo jazdy kat. B /przewóz osób samochodem służbowym.

3. Wymagania dodatkowe:
a) umiejętność pracy z komputerem;
b) umiejętność pracy w zespole, niekonfliktowy charakter, bardzo dobra organizacja
pracy własnej, odpowiedzialność, sumienność, skrupulatność, zaangażowanie;
c) dyspozycyjność, doświadczenie pracy w Inspekcji;
d) wysoka kultura osobista;
e) komunikatywna znajomość języka angielskiego;
f) odporność na stres.

4. Zakres wykonywanych zadań na stanowisku:
a) nadzór bieżący stanu sanitarno-higienicznego obiektów żywienia i żywności,
tj. kontrola stanu sanitarno-higienicznego ww. obiektów na bazie aktualnie obowiązujących
aktów prawnych;
b) przygotowywanie projektów decyzji, pism związanych z prowadzonym postępowaniem
administracyjnym;
c) prowadzenie postępowania administracyjnego, egzekucyjnego z K.p.a,
d) pobór prób żywności i przedmiotów użytku do badań w ramach krajowego systemu
urzędowej kontroli żywności i monitoringu;
e) uczestnictwo w odbiorach;
f) prowadzenie postępowania mandatowego zgodnie z Kodeksem Wykroczeń i innymi aktami
prawnymi.

5. Wymagane dokumenty i oświadczenia:
a) CV, list motywacyjny własnoręcznie podpisany;
Klauzula zamieszczana w ogłoszeniu o rekrutacji.
Osoby zainteresowane udziałem w procesie rekrutacji prosimy o zamieszczenie w swoim CV
klauzuli o odpowiedniej treści:

Uwaga: CV kandydatów bez ww. klauzuli oraz własnoręcznego podpisu nie będą rozpatrywane i zostaną zniszczone.

b) oświadczenie kandydata o prowadzeniu lub nie działalności gospodarczej;

c) kopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność – w przypadku kandydatów, którzy zamierzają skorzystać z pierwszeństwa w zatrudnieniu, gdy znajdą się w gronie najlepszych kandydatów;

d) kserokopia dyplomu ukończenia studiów oraz innych dokumentów potwierdzających wykształcenie i kwalifikacje zawodowe;

e) kserokopie dokumentów potwierdzających posiadany staż pracy;

f) własnoręcznie podpisany kwestionariusz dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie (załącznik nr 1 do ogłoszenia o naborze);
g) klauzula obowiązku informacyjnego w procesie rekrutacji dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie (załącznik nr 2 do ogłoszenia o naborze);
h) mile widziana opinia pracodawcy z poprzedniego zakładu pracy.

6. Termin, sposób i miejsce składania dokumentów: Dokumenty w zamkniętej kopercie z dopiskiem: „Rekrutacja APK.210.4.2025” należy złożyć osobiście w Sekretariacie Stacji (II piętro), w godzinach 7:30-15:05 lub przesłać pocztą na adres: Powiatowa Stacja Sanitarno – Epidemiologiczna ul. Chramcówki 19a, 34-500 Zakopane.

Termin składania ofert: do dnia 23 czerwca 2025 r. do godz. 15:05.

7. Dodatkowe informacje:
− Dodatkowe informacje można uzyskać pod nr tel. 18 20 68 697 wew. 13.
− Za datę złożenia dokumentów uznaję się datę stempla pocztowego lub termin złożenia w sekretariacie PSSE w Zakopanem, ul. Chramcówki 19a 34-500 Zakopane.
− Dokumenty, które nie spełnią wymogów formalnych, niekompletne oraz przesłane po terminie nie będą rozpatrywane.
− CV kandydata powinno zawierać zgodnie z art. 22 1 KP następujące dane: imię i nazwisko, datę urodzenia, dane kontaktowe, dane o wykształceniu, kwalifikacjach i przebiegu zatrudnienia.
− PSSE w Zakopanem zastrzega sobie prawo do kontaktu jedynie z wybranymi kandydatami spełniającymi wymagania formalne w celu poinformowania o terminie dalszego postępowania rekrutacyjnego.
− Zakwalifikowani kandydaci zostaną powiadomieni o terminie dalszego postępowania drogą elektroniczną na wskazany adres e-mail lub telefonicznie:

• etap I weryfikacja formalna nadesłanych ofert;
• etap II rozmowa kwalifikacyjna.

Informacja o wynikach naboru zostanie zamieszczona w Biuletynie Informacji Publicznej oraz na stronie internetowej https://www.gov.pl/web/psse-zakopane oraz tablicy informacyjnej w siedzibie PSSE Zakopane.
− Jesteśmy pracodawcą równych szans i wszystkie aplikacje są rozważane z równą uwagą bez względu na płeć, wiek, niepełnosprawność, rasę, narodowość, przekonania polityczne, przynależność związkową, pochodzenie etniczne, wyznanie, orientacje seksualną czy też jakąkolwiek inną cechę prawnie chronioną.
− Dokumenty aplikacyjne kandydatów niezakwalifikowanych do postępowania rekrutacyjnego będzie można odebrać osobiście w terminie jednego miesiąca od zakończenia naboru. Po tym okresie dokumenty zostaną komisyjnie zniszczone.
− Zatrudnienie na umowę o pracę na czas określony zawieranej w celu zastępstwa nieobecnego pracownika w trakcie jego usprawiedliwionej nieobecności.
− Stacja zastrzega sobie prawo nierozstrzygnięcia naboru bez podania przyczyny.
− Informacja dotycząca wskaźnika zatrudnienia osób niepełnosprawnych w jednostce w miesiącu poprzedzającym ogłoszenie naboru: wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w jednostce w miesiącu poprzedzającym ogłoszenie naboru nie przekracza 6% w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych.

Materiały

Ogłoszenie o naborze - Sekcji Nadzoru Higieny Żywności i Żywienia
APK210425​_-​_Ogłoszenie​_o​_naborze​_na​_wolne​_stanowisko​_pracy​_-​_NZ.pdf 0.83MB
Kwestionariusz
Załącznik​_nr​_1​_-​_Kwestionariusz​_dla​_osoby​_ubiegajacej​_się​_o​_zatrudnienie.pdf 0.18MB
Informacja o przetwarzaniu danych osobowych 2.4
Załącznik​_nr​_2​_4-​_Informacja​_o​_przetwarzaniu​_danych​_osobowych​_-​_APK21042025.pdf 0.11MB
{"register":{"columns":[]}}