Wyniki działań Sekcji BŻ w zakresie nadzoru nad bezpieczeństwem zdrowotnym żywności i żywienia - wrzesień 2025
09.10.2025
We Wrześniu bieżącego roku Sekcja BŻ skontrolowała 24 zakłady, w tym:
- 4 zakłady produkcyjne,
- 12 zakładów obrotu żywnością,
- 7 zakładów żywienia zbiorowego,
- 1 zakład obrotu materiałami i wyrobami do kontaktu z żywnością.
Przeprowadzono w nich łącznie 24 kontrole. Podczas kontroli nie stwierdzono nieprawidłowości natury sanitarno- technicznej.
Do badań laboratoryjnych zgodnie z „Planem pobierania próbek do badania żywności w ramach urzędowej kontroli i monitoringu dla Państwowej Inspekcji Sanitarnej powiatu zambrowskiego na 2025 r.” pobrano do badań laboratoryjnych łącznie 14 próbek żywności.
Próbki odpowiadały wymaganiom obowiązującego prawa.