W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Wyniki działań Sekcji BŻ w zakresie nadzoru nad bezpieczeństwem zdrowotnym żywności i żywienia - wrzesień 2025

09.10.2025

analiza żywności

We Wrześniu bieżącego roku Sekcja BŻ skontrolowała 24 zakłady, w tym:

- 4 zakłady produkcyjne,

- 12 zakładów obrotu żywnością,

- 7 zakładów żywienia zbiorowego,

- 1 zakład obrotu materiałami i wyrobami do kontaktu z żywnością.

 

Przeprowadzono w nich łącznie 24 kontrole. Podczas kontroli nie stwierdzono nieprawidłowości natury sanitarno- technicznej.

Do badań laboratoryjnych zgodnie z „Planem pobierania próbek do badania żywności w ramach urzędowej kontroli i monitoringu dla Państwowej Inspekcji Sanitarnej powiatu zambrowskiego na 2025 r.” pobrano do badań laboratoryjnych łącznie 14 próbek żywności.

Próbki odpowiadały wymaganiom obowiązującego prawa.

{"register":{"columns":[]}}