W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Badania nieakredytowane

Badanie żywności

  • Ocena organoleptyczna olejów roślinnych i mieszanek tłuszczowych płynnych metodą opisową
  • Ocena organoleptyczna margaryn i mieszanek tłuszczowych metodą opisową
  • Ocena organoleptyczna napojów bezalkoholowych metodą opisową
  • Ocena organoleptyczna wyrobów ciastkarskich metodą opisową
  • Obecność szkodników żywnościowych żywych  i  martwych oraz ich pozostałości
  • Teoretyczna ocena wyżywienia
  • Ocena organoleptyczna
  • Ocena znakowania

Parametry mikrobiologiczne

  • Oznaczanie liczby drobnoustrojów  w temp. 30° C w żywności- metoda zalewowa
  • Oznaczanie liczby bakterii z grupy coli w napojach gazowanych                                         
  • Oznaczanie liczby pleśni i drożdży w napojach gazowanych

Badanie wody

Parametry fizyko-chemiczne

  • Oznaczanie zapachu i smaku w wodzie
  • Oznaczanie boru w wodzie z wykorzystaniem testów HACH LCK 307. Metoda spektrofotometryczna
  • Badanie zawartości cyjanków metodą kolorymetryczną z kwasem barbiturowym i pirydyną

Parametry mikrobiologiczne

  • Wykrywanie Salmonella spp.

Badanie w środowisku pracy

  • pomiary poziomu dźwięku w pomieszczeniach przeznaczonych na stały pobyt

Badanie próbek sanitarnych

Przedmiot badań:  Zakłady produkcji żywności, wymazy sanitarne z powierzchni produkcyjnej, naczyń, sprzętu, rąk personelu

  • Ogólna liczba drobnoustrojów w 30 ºC
  • Obecność pałeczek Salmonella spp.
  • Obecność Listeria monocytogenes
  • Liczba Enterobacteriaceae
  • Liczba Escherichia coli

Badanie epidemiologiczne

  • wykrywanie i identyfikacja warunkowo chorobotwórczych pałeczek z rodziny Enterobacteriaceae dominujących w posiewie lub występujących w monokulturze enterokrwotocznych E. coli / EHEC –E. coli 0 157
  • pałeczek rodzaju Aeromonas
  • Pseudomonas aeruginosa
  • wykrywanie rotawirusów i adenowirusów

 

 

 

{"register":{"columns":[]}}