Pomiar stężenia Cs-137
Oznaczenie : Badania zawartości cezu Cs-137 w próbkach:
-
Wyroby konsumpcyjne - w tym żywność : żywność, kawa i herbata, koncentraty spożywcze, mięso i produkty mięsne, mleko i produkty mleczne, napoje bezalkoholowe (gazowane, niegazowane, soki, syropy, itp.), napoje alkoholowe i wyroby spirytusowe, owoce, warzywa, przetwory owocowe i warzywne oraz warzywno-mięsne, ryby i przetwory rybne, słodycze i wyroby cukiernicze, surowce i przetwory zielarskie, przyprawy, środki specjalnego przeznaczenia żywieniowego, oleje, tłuszcze zwierzęce i roślinne, zboża i przetwory zbożowe, żywność mrożona, wyroby garmażeryjne, woda do spożycia, dodatki do żywności Produkty rolne - w tym pasze dla zwierząt Próbki środowiskowe: woda, gleba, odpady
Metoda badawcza: Procedura badawcza PB 26" Pomiar stężenia izotopu Cs-137 - metoda spektrometryczna" edycja 9 z 2024-04-10
| Przyjmowanie próbek do badań: | poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 14:30 |
| Wydawanie sprawozdań do badań: | poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 14:30 |
| Kasa czynna: | poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 13:00 |
Informacja: Zlecenia zewnętrzne przyjmowane są, po wcześniejszym telefonicznym uzgodnieniu ceny oraz warunków dostarczenia próbki do badania.
Dane do kontaktu:
Laboratorium Badań Środowiskowych
80-211 Gdańsk, ul. Dębinki 4
Kierownika Laboratorium Angelika Szefer
e-mail: wsse.gdansk@sanepid.gov.pl , www.gov.pl/wsse-gdansk
Materiały
F_091_e16_PB_26_Cs-137F_091_e16_PB_26_Cs-137.pdf 0.17MB