W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Nowe wymagania przy eksporcie żywności do Indii

11.01.2023

info

Główny Inspektorat Sanitarny otrzymał informacje dotyczące nowych wymagań przy eksporcie żywności do Indii, wynikających z zarządzenia z dnia 10 października 2022 r. wydanego przez indyjski Urząd ds. Bezpieczeństwa i Standardów Żywności (Food Safety and Standards Authority of India - FSSAI).
Ww. zarządzenie zawiera wytyczne dotyczące obowiązkowej rejestracji zagranicznych zakładów produkujących żywność eksportowaną do Indii. Nowe wymagania będą obowiązywały od dnia 01.02.2023 r. i nie przewiduje się dodatkowego okresu przejściowego.
Więcej informacji na stronie:

https://www.gov.pl/web/gis/rejestracja-zakladow-produkujacych-zywnosc-eksportowana-do-indii

{"register":{"columns":[]}}