Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia
Kadra i Kontakt
Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia
Osoby Odpowiedzialne za Realizację Zadań:
mgr Anna Litwin – st. asystent
Iwona Sobociak – st. inst. higieny
Anna Michalska – st. inst. higieny
Ewa Żygadło – st. technik
mgr Izabela Szanter – asystent
Kontakt:
E-mail: psse.polkowice@sanepid.gov.pl
Zadania
1. Nadzór sanitarny nad warunkami produkcji, transportu, przechowywania i sprzedaży żywności.
2. Nadzór sanitarny nad warunkami produkcji, transportu, przechowywania i obrotu przedmiotów użytku, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, kosmetykami oraz innymi wyrobami mogącymi mieć wpływ na zdrowie ludzi.
3. Nadzór sanitarny w zakresie prawidłowego żywienia w zakładach żywienia zbiorowego.
4. Udział w opiniowaniu dokumentacji projektowej zakładów żywnościowo -żywieniowych.
5. Opracowywanie ognisk zatruć pokarmowych.
6. Załatwianie skarg, wniosków, interwencji w zakresie swojego działania.
7. Szerzenie oświaty zdrowotnej w zakresie problematyki higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku.
8. Pobór prób żywnościowych i przedmiotów użytku do badania.
9. Włączanie w całokształt pracy zagadnień z dziedziny obronności kraju i zwalczania klęsk żywiołowych.
10. Opracowywanie rocznych planów pracy i sporządzanie obowiązujących sprawozdań.
- Pierwsza publikacja:
- 10.10.2021 17:32 Jan Anacki
- Wytwarzający/ Odpowiadający:
- Jan Anacki
Tytuł | Wersja | Dane zmiany / publikacji |
---|---|---|
Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia | 4.0 | 31.10.2023 14:56 Jan Anacki |
Higiena Żywności, Żywienia i Produktów Kosmetycznych | 3.0 | 17.06.2022 18:12 Jan Anacki |
Higiena Żywności, Żywienia i Produktów Kosmetycznych | 2.0 | 10.10.2021 17:41 Jan Anacki |
Higiena Żywności, Żywienia i Produktów Kosmetycznych | 1.0 | 10.10.2021 17:32 Jan Anacki |
Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP