W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.

Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia

Kadra i Kontakt

Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia

Osoby Odpowiedzialne za Realizację Zadań:
mgr Anna Litwin – st. asystent
Iwona Sobociak – 
st. inst. higieny
Anna Michalska –
 st. inst. higieny
Ewa Żygadło –
 st. technik
mgr Izabela Szanter –
 asystent

Kontakt:
E-mail: psse.polkowice@sanepid.gov.pl

Zadania

1. Nadzór sanitarny nad warunkami produkcji, transportu, przechowywania i sprzedaży żywności.

2. Nadzór sanitarny nad warunkami produkcji, transportu, przechowywania i obrotu przedmiotów użytku, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, kosmetykami oraz innymi wyrobami mogącymi mieć wpływ na zdrowie ludzi.

3. Nadzór sanitarny w zakresie prawidłowego żywienia w zakładach żywienia zbiorowego.

4. Udział w opiniowaniu dokumentacji projektowej zakładów żywnościowo -żywieniowych.

5. Opracowywanie ognisk zatruć pokarmowych.

6. Załatwianie skarg, wniosków, interwencji w zakresie swojego działania.

7. Szerzenie oświaty zdrowotnej w zakresie problematyki higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku.

8. Pobór prób żywnościowych i przedmiotów użytku do badania.

9. Włączanie w całokształt pracy zagadnień z dziedziny obronności kraju i zwalczania klęsk żywiołowych.

10. Opracowywanie rocznych planów pracy i sporządzanie obowiązujących sprawozdań.

Logo Biuletynu Informacji Publicznej
Informacje o publikacji dokumentu
Pierwsza publikacja:
10.10.2021 17:32 Jan Anacki
Wytwarzający/ Odpowiadający:
Jan Anacki
Tytuł Wersja Dane zmiany / publikacji
Sekcja Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia 4.0 31.10.2023 14:56 Jan Anacki
Higiena Żywności, Żywienia i Produktów Kosmetycznych 3.0 17.06.2022 18:12 Jan Anacki
Higiena Żywności, Żywienia i Produktów Kosmetycznych 2.0 10.10.2021 17:41 Jan Anacki
Higiena Żywności, Żywienia i Produktów Kosmetycznych 1.0 10.10.2021 17:32 Jan Anacki

Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP

{"register":{"columns":[]}}