Ostrzeżenia
-
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: nieodpowiednia informacja o obecności alergenu - pszenicy na etykiecie określonych partii prażonej cebuli
-
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: wykrycie obecności bakterii Salmonella spp. w treści oraz na powierzchni skorupek jaj
-
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: stwierdzenie pozostałości pestycydu (antrachinon) w określonej partii herbaty czarnej liściastej
-
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: prewencyjne, dobrowolne wycofanie dwóch partii mleka modyfikowanego ze względu na wykrycie obecności mikroorganizmu Bacillus cereus na jednej z linii produkcyjnych
-
Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością: Migracja ołowiu i kadmu z obrzeża kubka szklanego
-
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: wysoki poziom alkaloidów pirolizydynowych w określonej partii pyłku kwiatowego
-
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Stwierdzenie przekroczenia najwyższego dopuszczalnego poziomu pozostałości pestycydu - chlorpiryfosu w mące jaglanej
-
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie obecności bakterii Listeria monocytogenes w partii boczku rolowanego w plastrach
-
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Stwierdzenie przekroczenia najwyższego dopuszczalnego poziomu pozostałości pestycydu - chlorpiryfosu w fasoli
-
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wycofanie określonych produktów marki Knorr z uwagi na możliwość zanieczyszczenia fragmentami metalu i/lub gumy