Zaproszenie na II Konferencję „O żywności nieoczywiście!” - 11 grudnia 2025 r.
11.12.2025
Już 11 grudnia 2025 roku w godzinach 10:00–16:00 odbędzie się druga edycja konferencji „O żywności nieoczywiście!” z cyklu „Żywność i żywienie: między tym, co wiemy, a tym, co nas zaskakuje”. To wyjątkowe wydarzenie naukowe ponownie zgromadzi pasjonatów żywności, specjalistów branży oraz wszystkich zainteresowanych zdrowym stylem życia.
Spotkanie odbędzie się w Auli im. Prof. Aleksandra Winnickiego na Wydziale Nauk o Żywności i Rybactwa ZUT w Szczecinie, przy ul. Kazimierza Królewicza 4.
Prelegent – Zastępca ZWIJHARS
Jednym z gości konferencji będzie
Pani Dorota Pawlos-Podbielska,
Zastępca Zachodniopomorskiego Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych,
która wygłosi wystąpienie dotyczące znakowania żywności wprowadzanej do obrotu. Prelekcja obejmie praktyczne aspekty obowiązujących przepisów oraz najczęściej popełnianych błędów w etykietowaniu produktów spożywczych.
Organizator i patronat
Konferencję organizuje Szczeciński Oddział Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, działający przy Wydziale Nauk o Żywności i Rybactwa ZUT.
Patronat honorowy nad wydarzeniem objął:
Prof. dr hab. inż. Krzysztof Formicki,
Dziekan WNoŻiR Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie.
Celem konferencji jest popularyzacja rzetelnej wiedzy na temat żywności i żywienia, przedstawienie najnowszych badań oraz prezentacja ciekawostek i mniej oczywistych faktów związanych z technologią żywności.
Dla kogo?
Wydarzenie kierowane jest do:
- studentów i pracowników naukowych,
- branży spożywczej,
- dietetyków i technologów żywności,
- pasjonatów zdrowego odżywiania,
- oraz wszystkich, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę o żywności.
Zapraszamy do śledzenia naszej działalności oraz informacji o kolejnych wydarzeniach na profilu WIJHARS w Szczecinie na Facebooku. Wspólnie możemy tworzyć zdrowszą przyszłość!