W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Ulotka dla sprzedawców świeżego mięsa wieprzowego i drobiowego

17.04.2025

Ulotka znakowanie świeżego mięsa wieprzowego i drobiowego

IJAHRS opracowała nową ulotkę informacyjną poświęconą zasadom znakowania świeżego mięsa wieprzowego i drobiowego w handlu detalicznym.

Materiał został opracowany z myślą zarówno o przedsiębiorcach prowadzących sprzedaż detaliczną, jak i o konsumentach, którzy chcą mieć pewność co do jakości i pochodzenia kupowanego mięsa.

W ulotce znajdują się m.in.:

  • wymagania dotyczące oznakowania mięsa wieprzowego i drobiowego,
  • obowiązkowe informacje, jakie powinny znaleźć się na etykiecie i wywieszkach cenowych,
  • przykłady najczęściej popełnianych błędów.

Ulotka ma charakter praktyczny i edukacyjny – stanowi pomocne narzędzie zarówno przy kontroli jakości, jak i w codziennej działalności handlowej.

Zachęcamy do zapoznania się z materiałem.

Materiały

Ulotka - znakowanie świeżego mięsa wieprzowego i drobiowego
Ulotka​_znakowanie​_świeżego​_mięsa​_wieprzowego​_i​_drobiowego.pdf 0.50MB
{"register":{"columns":[]}}