Listy elastyczne
Dla większości badań Dział Laboratoryjny posiada stały zakres akredytacji, natomiast dla obszarów poniżej posiada zakres elastyczny, który umożliwia w określonych przez PCA granicach, wprowadzanie do swojego zakresu akredytacji: nowych metod, obiektów i parametrów badań.
Materiały
Mykotoksyny w żywnościmykotoksyny_nr_59_z_dnia_09072025.pdf 0.23MB Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA) w żywności
aktualne_WWA_zywnosc_nr_29_z_dnia_09_07_2025.pdf 0.19MB Badania sensoryczne - cechy organoleptyczne żywności oraz materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością
bad_sensoryczne_wyd41.pdf 0.27MB Zawartość metali w żywności
metale_zywnosc_nr_41_z_dnia_07_11_2025.pdf 0.22MB Lotne związki organiczne w powietrzu na stanowiskach pracy
lzo_st_pracy_wyd21.pdf 0.18MB Lotne związki organiczne w powietrzu w pomieszczeniach przeznaczonych na pobyt ludzi
lzo_pomieszczenia_wyd19.pdf 0.12MB Badania mikrobiologiczne żywności
Badania_mikrobiologiczne_żywności_wyd_20_z_17072025.pdf 0.20MB Badania 3-MCPD i jego pochodnych w żywności
Badania_3-MCPD_i_jego_pochodnych_w_żywności_nr_14_z_dnia_28_11_2025.pdf 0.16MB Zawartość metali w wodzie
metale_woda_nr_7_z_dnia_07_10_2024.pdf 0.10MB Badania mikrobiologiczne żywności – metody real–time PCR
pdf_6lista_wyd6_z_dnia_07052024doc.pdf 0.08MB Alergeny w żywności
alergeny_w_żywności_nr_4_13052025.pdf 0.11MB Obecność antygenów norowirusów, rota i adenowirusów
noro_rota_adeno_wyd2.pdf 0.06MB Obecność drobnoustrojów wskaźnikowych Geobacillus stearothermophilus
geobacillus_wyd2.pdf 0.09MB Obecność materiału genetycznego wirusów
Obecność_materiału_genetycznego_wirusów_wyd_12_z_10072025.pdf 0.14MB