Powrót

Listy elastyczne

Dla większości badań Dział Laboratoryjny posiada stały zakres akredytacji, natomiast dla obszarów poniżej posiada zakres elastyczny, który umożliwia w określonych przez PCA granicach, wprowadzanie do swojego zakresu akredytacji: nowych metod, obiektów i parametrów badań.

Materiały

Mykotoksyny w żywności
mykotoksyny​_nr​_59​_z​_dnia​_09072025.pdf 0.23MB
Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA) w żywności
aktualne​_WWA​_zywnosc​_nr​_29​_z​_dnia​_09​_07​_2025.pdf 0.19MB
Badania sensoryczne - cechy organoleptyczne żywności oraz materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością
bad​_sensoryczne​_wyd41.pdf 0.27MB
Zawartość metali w żywności
metale​​_zywnosc​​_nr​​_41​​_z​​_dnia​​_07​​_11​​_2025.pdf 0.22MB
Lotne związki organiczne w powietrzu na stanowiskach pracy
lzo​​_st​​_pracy​​_wyd21.pdf 0.18MB
Lotne związki organiczne w powietrzu w pomieszczeniach przeznaczonych na pobyt ludzi
lzo​​_pomieszczenia​​_wyd19.pdf 0.12MB
Badania mikrobiologiczne żywności
Badania​_mikrobiologiczne​_żywności​_wyd​_20​_z​_17072025.pdf 0.20MB
Badania 3-MCPD i jego pochodnych w żywności
Badania​_3-MCPD​_i​_jego​_pochodnych​_w​_żywności​_nr​_14​_z​_dnia​_28​_11​_2025.pdf 0.16MB
Zawartość metali w wodzie
metale​_woda​_nr​_7​_z​_dnia​_07​_10​_2024.pdf 0.10MB
Badania mikrobiologiczne żywności – metody real–time PCR
pdf​_6lista​_wyd6​_z​_dnia​_07052024doc.pdf 0.08MB
Alergeny w żywności
alergeny​_w​_żywności​_nr​_4​_13052025.pdf 0.11MB
Obecność antygenów norowirusów, rota i adenowirusów
noro​_rota​_adeno​_wyd2.pdf 0.06MB
Obecność drobnoustrojów wskaźnikowych Geobacillus stearothermophilus
geobacillus​_wyd2.pdf 0.09MB
Obecność materiału genetycznego wirusów
Obecność​_materiału​_genetycznego​_wirusów​_wyd​_12​_z​_10072025.pdf 0.14MB
{"register":{"columns":[]}}