W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Ambasada RP w Ammanie zorganizowała serię warsztatów kulinarnych z szefem Maciejem Nowickim

11.11.2021

W związku z obchodami 103. rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości, na specjalne zaproszenie Ambasady RP w Ammanie, do Jordanii przybył Maciej Nowicki - kucharz królewski Muzeum Jana III Sobieskiego specjalizujący się w rekonstrukcji kulinarnej.

1

W ciągu trzech dni od 9 do 11.11.2021 odbyły się w Królewskiej Akademii Kulinarnej (RACA)  warsztaty kulinarne skierowane do różnych grup odbiorców – do studentów Królewskiej Akademii Kulinarnej,  VIPów oraz do jordańskich dziennikarzy, influencerów i kucharzy. Uczestnicy warsztatów przygotowywali polskie dania pochodzące z XVII wieku jak: szafranowy kapuśniak z bazyliowo-groszkowymi wstawkami, łosoś na dyniowym potage’u oraz legendarny deser Króla Jana III Sobieskiego – Arkas oraz zapoznawali się z tajnikami polskiej kuchni. Te niecodzienne obchody Dnia Niepodległości spotkały z dużym entuzjazmem zaproszonych gości i szeroko odbiły się w jordańskich social mediach.

Zdjęcia (4)

{"register":{"columns":[]}}