W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

KOWR na targach SIAL PARIS 2018

Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa wziął udział w największych europejskich targach spożywczych SIAL PARIS 2018, które odbyły się w dniach 21-25 października 2018 r., w Paryżu we Francji.

Targi SIAL PARIS to organizowane co dwa lata jedne z największych targów branży spożywczej na świecie. To wiodące wydarzenie na francuskim rynku żywności, oferujące firmom możliwość zwiększenia ekspansji swojej działalności na rynek międzynarodowy. SIAL PARIS to źródło inspiracji w światowym przemyśle spożywczym. W tegorocznych targach wzięło udział ponad 7200 wystawców z rekordową frekwencją ponad 310 tys. przedstawicieli branż, wśród których blisko 200 – to wystawcy z Polski. Na powierzchni 250 000 m2 promowanych było ponad 400 tys. produktów. Liczba zwiedzających targi była szacowana przez organizatora na 160 tys. osób.

Polskie stoisko zorganizowane zostało przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa w ramach Branżowego Programu Promocji polskich specjalności żywnościowych opracowanego w ramach poddziałania 3.3.2. „Promocja gospodarki w oparciu o polskie marki produktowe - Marka Polskiej Gospodarki - Go to Brand” Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój (PO IR).

Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa realizujący działania promujące polskie artykuły rolno-spożywcze na rynkach zagranicznych pod hasłem „Poland tastes good” już po raz czwarty zorganizował stoisko narodowe na targach SIAL PARIS w Paryżu we Francji, które uznane są za największe oraz najbardziej prestiżowe targi na świecie. Polskie stoisko narodowe o powierzchni 310 m2 zgromadziło 36 podwystawców - producentów polskiej żywności oferujących w swoim asortymencie szeroki wachlarz produktów spożywczych m.in.: słodycze, owoce i warzywa, napoje, produkty mleczne, grzyby, orzechy, przetwory owocowo-warzywne oraz miód. Każdego dnia targów na polskim stoisku narodowym odbywały się pokazy kulinarne, których celem była promocja polskiej kuchni i żywności oraz zaprezentowanie Polski jako kraju tradycyjnego i jednocześnie nowoczesnego pod względem kulinarnym.

Czwartego dnia targów polskie stoisko odwiedził Pan Tomasz Młynarski, Ambasador Nadzwyczajny i Pełnomocny RP w Republice Francuskiej i Księstwie Monako, który rozmawiał ze wszystkimi obecnymi na stoisku przedsiębiorcami.

Targi Sial Paris należą do najważniejszych i najbardziej prestiżowych wydarzeń targowych branży spożywczej na świecie. O atrakcyjności targów SIAL PARIS może świadczyć fakt, że ponad połowa wystawców zarezerwowała już swoje miejsce na rok 2020.

{"register":{"columns":[]}}