W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Polskie stoisko narodowe po raz drugi na targach Espacio Food Service w Chile

01.10.2025

30 września 2025 r. rozpoczęła się w Santiago de Chile 13. edycja trzydniowych targów spożywczych Espacio Food Service, na których KOWR po raz drugi organizuje stoisko narodowe.

Polskie stoisko narodowe po raz drugi na targach Espacio Food Service w Chile - kucharze gotują dla odwiedzających targi

Wspólnie z KOWR pod szyldem Poland tastes good w stolicy Chile wystawia się do 2 października br. 11 przedsiębiorców poszukujących perspektywicznych kontaktów handlowych na rynku chilijskim i innych krajów Ameryki Południowej. Polscy producenci i eksporterzy żywności i napojów promują w tym roku m.in.: sery, proszki mleczne, produkty zbożowe i śniadaniowe, mrożone warzywa i owoce, produkty mączne i skrobiowe, cukierki, pralinki, krówki, ciastka i inne słodycze, makarony, dania gotowe, półprodukty dla przemysłu cukierniczego i mleczarskiego, chipsy proteinowe.

Przed rozpoczęciem targów, w dniu 29 września 2025 r. polscy przedsiębiorcy mieli możliwość wzięcia udziału w rozmowach B2B z miejscowymi kontrahentami zainteresowanymi importem polskiej żywności oraz w wizycie w lokalnej sieci handlowej Lider, należącej do grupy Walmart.

Targi Espacio Food Service to największa impreza wystawiennicza branży spożywczej w Chile. Organizatorzy targów spodziewają się 37 tys. zwiedzających. Targi te stanowią doskonałą okazję do nawiązania nowych kontaktów biznesowych, zapoznania się z trendami rynkowymi i nowościami w branży spożywczej w Chile oraz innych krajach Ameryki Południowej, a także do promocji polskiej oferty produktowej w Chile i pozostałych krajach regionu.

 

Więcej informacji na: stronie Poland tastes good

 

Zdjęcia (5)

{"register":{"columns":[]}}