W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Wizyta studyjna w Polsce zagranicznych kucharzy i blogerów kulinarnych

W dniach 2-5 grudnia 2019 r. KOWR zorganizował wizytę studyjną dla dziesięciu zagranicznych kucharzy i blogerów kulinarnych z Czech, Niemiec, Wielkiej Brytanii i Singapuru. Jej celem była promocja polskiej żywności, tradycji i trendów kulinarnych na perspektywicznych rynkach zagranicznych za pośrednictwem mediów społecznościowych. Działanie zrealizowane zostało w ramach wspierania eksportu polskiej żywności.

Podczas kilkudniowego pobytu w Polsce zagraniczni kucharze i blogerzy kulinarni odwiedzili pięć województw (mazowieckie, łódzkie, kujawsko-pomorskiej, pomorskie i warmińsko-mazurskie), mając okazję uczestniczyć zarówno w teoretycznych, jak i praktycznych (w formie warsztatów kulinarnych) spotkaniach poświęconych polskim kulinariom, wysokiej jakości produktom żywnościowym, w tym tradycyjnym i regionalnym, oraz poznać pasjonatów polskiej kuchni, którzy jakość i smak stawiają ponad ilość i przeciętność. Uczestnikom wizyty pokazana została różnorodność polskiej kuchni, jakiej nie znali, a pozostając pod jej wrażeniem na pewno będą dobrymi ambasadorami polskiej żywności w swoich krajach.  

{"register":{"columns":[]}}