W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

"Polski stół"

11.06.2021

Książka "The Polish Table"/"Mesa polaca" zdobyła pierwsze miejsce w kategorii Food Tourism (Turystyka kulinarna) i drugie miejsce w kategorii Embassy books (Dyplomacja kulinarna) w konkursie Gourmand World Cookbook Awards 2021.

PT

Gourmand World Cookbook Awards, to jeden z najważniejszych konkursów książki kulinarnej organizowany od 1994 roku. Co roku w konkursie bierze udział kilkadziesiąt tysięcy książek z całego świata. "The Polish Table" to bezpłatna publikacja dostępna w języku angielskim i hiszpańskim w formie ebooka. Jesienią 2021 roku ukażą się też wersje książki w języku chińskim, japońskim oraz niemieckim.

 

Zadanie publiczne współfinansowane przez Ministerstwo Spraw Zagranicznych RP w konkursie „Dyplomacja publiczna 2020 – nowy wymiar”. Partnerami projektu są: Stowarzyszenie Polska Wódka, Muzeum Polskiej Wódki, Muzeum Toruńskiego Piernika oddział Muzeum Okręgowego w Toruniu oraz Hanami. Publikacja wyraża jedynie poglądy autora i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP.

 

Książkę można pobrać na stronie fundacji Bunkatura:

The Polish Table - https://bunkatura.pl/the-polish-table

Mesa polaca - https://bunkatura.pl/mesa-polaca

Zdjęcia (1)

{"register":{"columns":[]}}