Zwiastun lekcji gotowania z Karolem Okrasą
25.06.2025
W dniach 12-17 maja 2025 r., jako jedna z inicjatyw podczas polskiej prezydencji w Unii Europejskiej, w hotelu InterContinental President w Mieście Meksyk, odbył się Festiwal Kuchni Polskiej, przygotowany przez znanego polskiego szefa kuchni Karola Okrasę.
Celem festiwalu była promocja i upowszechnianie bogatej polskiej kultury kulinarnej. Odbył specjalny pokaz prasowy, który przygotowali szefowie Karol Okrasa i Grzegorz Krupa, zakończony wspólną degustacją.
Odwiedzający hotel mogli skosztować różnorodnych tradycyjnych polskich potraw z okolicznościowego menu w hotelowej restauracji.
Podczas specjalnej kolacji, szef kuchni Karol Okrasa oraz Ambasador RP w Meksyku Pani Agnieszka Frydrychowicz-Tekieli, przedstawili politykom, przedstawicielom korpusu dyplomatycznego oraz dziennikarzom polską kulturę gastronomiczną.
Już wkrótce zaprezentujemy wideo: lekcję polskiej kuchni - rezultat współpracy kulinarnej Pani Ambasador i Karola Okrasy.