W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Zwiastun lekcji gotowania z Karolem Okrasą

25.06.2025

W dniach 12-17 maja 2025 r., jako jedna z inicjatyw podczas polskiej prezydencji w Unii Europejskiej, w hotelu InterContinental President w Mieście Meksyk, odbył się Festiwal Kuchni Polskiej, przygotowany przez znanego polskiego szefa kuchni Karola Okrasę.

Ambasador

Celem festiwalu była promocja i upowszechnianie bogatej polskiej kultury kulinarnej. Odbył specjalny pokaz prasowy, który przygotowali szefowie Karol Okrasa i Grzegorz Krupa, zakończony wspólną degustacją. 

Odwiedzający hotel mogli skosztować różnorodnych tradycyjnych polskich potraw z okolicznościowego menu w hotelowej restauracji.

Podczas specjalnej kolacji, szef kuchni Karol Okrasa oraz Ambasador RP w Meksyku Pani Agnieszka Frydrychowicz-Tekieli, przedstawili politykom, przedstawicielom korpusu dyplomatycznego oraz dziennikarzom polską kulturę gastronomiczną.

Już wkrótce zaprezentujemy wideo: lekcję polskiej kuchni - rezultat współpracy kulinarnej Pani Ambasador i Karola Okrasy.

Wideo

{"register":{"columns":[]}}