Komunikaty i ostrzeżenia
-
23.12.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące kosmetyków
-
22.12.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: nieodpowiednia informacja o obecności alergenu - pszenicy na etykiecie określonych partii prażonej cebuli
-
18.12.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: wykrycie obecności bakterii Salmonella spp. w treści oraz na powierzchni skorupek jaj
-
18.12.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: stwierdzenie pozostałości pestycydu (antrachinon) w określonej partii herbaty czarnej liściastej
-
21.11.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Obecność Salmonella spp. w suplemencie diety
-
29.10.2025KOMUNIKAT XX Międzyresortowej Komisji do Spraw Najwyższych Dopuszczalnych Stężeń i Natężeń Czynników Szkodliwych dla Zdrowia w Środowisku Pracy
-
29.10.2025KOMUNIKAT XIX Międzyresortowej Komisji do Spraw Najwyższych Dopuszczalnych Stężeń i Natężeń Czynników Szkodliwych dla Zdrowia w Środowisku Pracy
-
17.09.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Stwierdzenie przekroczenia najwyższego dopuszczalnego poziomu pozostałości pestycydu - chlorpiryfosu w dwóch partiach goździków
-
16.09.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie obecności bakterii Salmonella spp. w jednej partii herbatki ziołowej
-
02.09.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Brak informacji w oznakowaniu w języku polskim o obecności alergenu - soi oraz możliwej zawartości mleka i jaj w ciasteczkach