Komunikaty i ostrzeżenia
-
21.11.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Obecność Salmonella spp. w suplemencie diety
-
29.10.2025KOMUNIKAT XX Międzyresortowej Komisji do Spraw Najwyższych Dopuszczalnych Stężeń i Natężeń Czynników Szkodliwych dla Zdrowia w Środowisku Pracy
-
29.10.2025KOMUNIKAT XIX Międzyresortowej Komisji do Spraw Najwyższych Dopuszczalnych Stężeń i Natężeń Czynników Szkodliwych dla Zdrowia w Środowisku Pracy
-
17.09.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Stwierdzenie przekroczenia najwyższego dopuszczalnego poziomu pozostałości pestycydu - chlorpiryfosu w dwóch partiach goździków
-
16.09.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie obecności bakterii Salmonella spp. w jednej partii herbatki ziołowej
-
02.09.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Brak informacji w oznakowaniu w języku polskim o obecności alergenu - soi oraz możliwej zawartości mleka i jaj w ciasteczkach
-
22.08.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Możliwa obecność fragmentów szkła w naturalnej wodzie mineralnej gazowanej
-
12.08.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wycofanie określonej partii ekologicznego cukru kokosowego ze względu stwierdzenie obecności glutenu (powyżej 20 mg/kg)
-
06.08.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie obecności bakterii Salmonella spp. w partii jaj
-
01.08.2025Wspólny komunikat końcowy Głównego Inspektora Sanitarnego i Konsultanta Krajowego w dziedzinie chorób zakaźnych w sprawie przypadków wykrycia przecinkowców cholery (31.07.2025 r.)