Komunikaty i ostrzeżenia
-
25.04.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności Wykrycie Escherichia coli wytwarzających toksynę Shiga w tatarze wołowym
-
23.04.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wycofanie określonych partii mąki migdałowej ze względu na przekroczenia najwyższego dopuszczalnego poziomu aflatoksyn
-
16.04.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Alkaloidy pirolizydynowe w określonej partii ekspresowej herbaty czarnej aromatyzowanej EARL GREY
-
16.04.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Pestycyd (antrachinon) w określonej partii herbaty czarnej liściastej Yunan
-
16.04.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Alkaloidy pirolizydynowe w określonej partii ekspresowej herbaty czarnej aromatyzowanej EARL GREY2
-
16.04.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością: Migracja 4,4’ – diaminodifenylometanu z zestawu narzędzi kuchennych nylonowych
-
09.04.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Stwierdzenie węglowodorów aromatycznych olejów mineralnych (MOAH) oraz przekroczenie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości pestycydów w partii pieprzu syczuańskiego, pochodzącego z Chin
-
27.03.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Możliwa obecność plastikowych elementów w jednej partii burgera wołowego
-
25.03.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie obecności bakterii Salmonella w jednej partii hamburgera drobiowego, 250 g
-
18.03.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności Wykrycie obecności bakterii Salmonella w jednej partii sałatki jarzynowej